Team

Joke Janssen (eigenaresse)

Na het afronden van de opleiding eerstegraads Lichamelijke Opvoeding ben ik meteen gestart aan de opleiding Fysiotherapie. In het werkveld als docent lichamelijke opvoeding kwam ik veel aandoeningen tegen waarvan ik globaal wist wat de inhoud was van deze aandoening. Ik stelde mezelf steeds vaker de vraag wat gebeurd er pathofysiologisch allemaal in het lichaam. Daarom ben ik met de opleiding Fysiotherapie gestart. Na het afronden van de opleiding Fysiotherapie was ik tijdens het werk continu op zoek naar de beste behandelinterventie bij elke patiënt. Meerdere malen stelde ik mezelf de vraag welke behandelinterventie het meest effectief zou zijn voor deze patiënt? Om een antwoord op deze vraag te krijg volg ik momenteel de masteropleiding manuele therapie. Met behulp van wetenschappelijke literatuur ben ik in staat een efficiënt behandelplan op te stellen.

De combinatie fysiotherapie en water heeft ervoor gezorgd dat ik me heb verdiept in verschillende opleidingen voor therapie in het water. Een combinatie van fysiotherapie en water heeft ervoor gezorgd dat ik in 2014 Zwemschool Joke ben gestart. Bij Zwemschool Joke zijn alle kinderen welkom met lichamelijke, geestelijke, visuele en auditieve beperkingen. Zwemschool Joke is ook de ideale zwemschool wanneer uw zoon/dochter onder behandeling is bij een kinderfysiotherapeut(e). Er is regelmatig contact en een samenwerking tussen mij als fysiotherapeut en zwemonderwijzeres en de kinderfysiotherapeut(e) over de vorderingen/behandeltraject van uw zoon/dochter. Voor kinderen en volwassenen verzorg ik Hydrotherapie, Halliwick en Aquatic Therapie in het water. In april 2017 kan ik Watsu toevoegen aan dit mooie lijstje.

Aquatic Therapie is therapie in het water met wetenschappelijk onderbouwde behandeltechnieken gericht voor specifieke doelgroepen. Zwemschool Joke is enige zwemschool in Nederland met de specifieke kennis en afgeronde opleidingen van de Aquatic Therapy University uit Amerika. Fysiotherapie Joke Janssen geeft Aquatic Therapie voor orthopedische en neurologische patiënten. Verder verzorgd Fysiotherapie Joke Janssen ook Aquatic Therapie voor musculoskeletale disorders. Deze therapie is speciaal gericht op de doelgroep fibromyalgie, lage rugpijn, osteoporose, knieprothese, rotatorcuff repairs, parkinson, COPD etc. Aan de hand van mobiliteitsoefeningen kan er in het water een grote mobiliteit getraind worden dan op het land. Voor mensen met osteoporose is het water een uiterst geschikt middel om te bewegen. Door de druk van het water komt er minder druk op uw gewrichten.

Vanuit de zwemschool kwam steeds vaker de vraag, Joke kun je mij ook fysiotherapeutisch behandelen op de behandelbank voor mijn specifieke klachten. Ik ga nu naar 2 verschillende plekken toe en ik vind het fijner als dit bij 1 persoon is. Deze vraag werd steeds vaker gesteld en zo is Fysiotherapie Joke Janssen ontstaan.

 

shoot-134