Aquafit

Aquafit is een actief beweegprogramma in kleinschalig groepsverband (max. 8 personen) waarbij het doel is fit en vitaal te blijven in een ontspannende sfeer. Tijdens Aquafit gaat u onder leiding van een ervaren en deskundige fysiotherapeut(e) van Fysiotherapie Joke Janssen bewegen in ondiep warm water. Gedurende de les worden er gevarieerde oefeningen uitgevoerd, die worden gegeven door de fysiotherapeut(e) die tevens in het water is. Door de opwaartse kracht van het water is de belasting op spieren en gewrichten veel minder zodat mensen met gewrichtsklachten gemakkelijk kunnen bewegen in water. Aquafit is ook bedoeld voor mensen die moeite hebben met bewegen op het droge en de angst om te vallen verdwijnt. In het zwembad is een luie trap aanwezig met aan beide kanten leuningen waardoor mensen die wat moeilijker ter been zijn ook kunnen deelnemen aan de lessen.

Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan conditie, spierversterkende oefeningen bewegingsmogelijkheden in de gewrichten en coördinatie. De oefeningen worden door diverse materialen zoals gewichten, plankjes, ballen en halters ondersteund.

Aquafit is voor jong en oud! Verschillende doelgroepen kunnen deelnemen aan de lessen Aquafit. U kunt denken aan artrose, reuma, fibromyalgie, neurologische aandoeningen (CVA, Parkinson en MS) spierziekten, balansproblemen en overgewicht. Aquafit is ook geschikt voor orthopedische aandoeningen (pre- en postoperatief van nieuwe heup of knie).

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenwerking Zwemschool Joke

Wanneer u ervoor kiest om deel te nemen aan de lessen Aquafit dan zal er eerst een intake plaatsvinden. Tijdens de intake worden de volgende punten met uw besproken:

  • Uw gezondheid (uw medische historie en eventueel het gebruik van medicatie)
  • Uw doelen (zoals het verbeteren van balans, kracht en mobiliteit)
  • Uw verwachtingen

Het is ook mogelijk om fysiotherapeutische behandelingen af te spreken met de fysiotherapeut(e) van Fysiotherapie Joke Janssen.

Proefles

Als u een keer wilt komen kijken en eventueel wilt meedoen dan kunt u gebruik maken van een proefles.

Tarieven

Bent u benieuwd naar de tarieven voor Aquafit, klik dan hier voor meer informatie.

Inschrijven

Wanneer u ervoor kiest om deel te nemen aan de lessen dan kunt u het inschrijfformulier invullen.  Voor eventuele vragen kunt u contact met ons opnemen per e-mail (info@zwemschooljoke.nl) of via het contactformulier. Zwemschool Joke is uiteraard ook telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer 06-34168503.

Vragen?

Het is ook mogelijk om op individuele basis onder leiding van een fysiotherapeut(e) te bewegen in het water. Hiervoor verwijst Zwemschool Joke u naar hydrotherapie of Aquatic Therapie wat in samenwerking met Zwemschool Joke wordt gegeven. Er wordt een individueel programma opgesteld met behandeldoelen, klinimetrie en evaluatiemomenten.

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Zwemschool Joke zijn van toepassing. U kunt de les tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren (bij voorkeur via e-mail of whatsapp). U kunt de les dan inhalen op een andere dag en tijd. Wanneer u zich niet afmeldt wordt de les in rekening gebracht. Voor meer informatie verwijst Fysiotherapie Joke Janssen u naar de website van Zwemschool Joke.